Rólunk

Szeretettel üdvözlöm Önt oldalamon!


Finakné Freij Gyöngyi vagyok, gyógymasszőr.

Harkányban dolgozom, mint gyógymasszőr gyakorlati és elméleti oktató több mint 3 éve.

Ez idő alatt több 300 diákot készítettem fel az OKJ-s vizsgára sikerrel.

Nekem az EGÉSZségügy ezen területe ( a gyógymasszázs, prevenciós/ köznyelven frissítő masszázs; a hidro -és a balneoterápia)  szívügyem; nem csak szakmám; hiszen tudom, hogy mennyit jelent a gyógyulás útján!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy annyi gyógyulni vágyó ember jelentkezett, hogy egyedül már nehézkesen bírom, ezért vállalkozásom bővült egy volt hallgatómmal!

Tehát most már férfi és női gyógymasszőr közül is választhat!

Az én hitvallásom a következő:

"A gyógyítóknak nyitottnak kell lenniük. 

Ne legyenek elkötelezettek egyetlen módszernek, technikának sem. A módszer és technika nem minden. 

A gyógyítás misztériuma, a gyógyulás nem pusztán módszerek, technikák kérdése. 

Szem előtt kell tartani, hogy az ember a világmindenség része, környezetével dinamikus egységet képez, azzal szoros kölcsönhatásban létezik. ezért technikákon túlmutató dolog a gyógyulás; az ember testi- lelki egyensúlyának a megteremtése.

                                                                                                  Dr. Baji Sándor

                                                                                            Orvos - terapeuta"

Szeretném megmutatni, hogy szakmailag korrekt módon is művelhető a masszőr szakma, a többi gyógymóddal együttműködve, hiszen a hagyományos nyugati orvostudományon belül nincs olyan szakterület, mely elsődlegesen az izmokkal foglalkozna. Az alapellátásban dolgozó orvoson kívül (családorvos, gyermekorvos, belgyógyász, nőgyógyász stb.) a lágy szöveti fájdalomtól vagy működési zavartól szenvedő beteg valószínűleg az ideggyógyászt (idegrendszerre specializálódott), vagy az ortopéd szakorvost (csontrendszerre specializálódott), vagy a reumatológust (ízületekre specializálódott) keresi fel.

Az eset sajátosságaitól függően az ilyen beteg a legnagyobb valószínűséggel vagy sebészeti kezelést vagy gyógyszereket kap vagy beutalják fizioterápiára.

A fizikoterapeuták, a klinikai masszázsterapeuták bizonyos feltételezések alapján dolgoznak, amelyek annyira maguktól értetődőek, hogy akár a terület axiómáinak is tekinthetők.

1. Az egyén egy teljes, meg nem osztható szervezet, amelyben minden összeköttetésben és kapcsolatban áll egymással.

2. A megrövidült izomszövet nem képes munkát végezni.

3. A test lágy szövetei válaszolnak az érintésre.

4. Gyógymasszázs célja a fájdalom ördögi körének megszakítása, a szövetek lokális keringésének javítása, a szöveti oxigenizáció és anyagcsere fokozása, az izomtónus normalizálása, a szervezet általános állapotának javítása.

 Közvetlen fizikai és élettani hatásain túlmenően tartós hatása van a kezelt személy testi- lelki egészségére.

A testi hatások lelki komponensekkel (feszültségoldás, gondoskodás érzése) társulva, gyógyszerrel esetleg nem elérhető jó közérzetet biztosíthatnak.